Як в Україні набути статус учасника бойових дій + Перелік пільг

Пояснення від Мінветеранів

Статус учасника бойових дій в Україні можуть отримати безпосередньо ті, хто бере участь у бойових діях, а також бійці Сил тероборони. Нарахуванням пільг та наданням відповідного статусу займається Мінветеранів.

Керівниця Міністерства ветеранів Юлія Лапутіна повідомила, що коли приймався закон, який надає добровольцям право на набуття статусу учасника бойових дій з відповідними соціальними гарантіями, ніхто не знав, де розгорнуться військові дії, тому було прийнято рішення надавати відповідний статус добровольцям, які захищають нашу країну.

Проте отримають статус учасника бойових дій лише ті, хто брав безпосередню участь у бойових діях.

 

А от бійці тероборони, які проходили службу у місцях, де не було бойових дій із російськими окупантами, статусу учасника бойових дій отримати не зможуть.

Питанням надання статусу УБД займатиметься спеціальна комісія із представників відомств сектору безпеки та оборони.

Пільги

Статус учасника бойових дій в Україні надає право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг, проїзд у громадському транспорті, санаторно-курортне лікування, отримання земельних ділянок, житла тощо.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень