Як телефон може сигналізувати про прослушку: легкий спосіб визначити прихований доступ

Зловмисники можуть мати доступ до камери та мікрофона

На смартфоні можуть бути програми зі шкідливими функціями. Зокрема, це стосується смартфонів Android, адже там є безліч відкритих та прихованих функцій. Наприклад, є можливість з’ясувати, чи якісь програми приховано використовують камеру, чи мікрофон на вашому пристрої.

Інструкцію опублікував портал Makeuseof. Автори зазначають, що коли програма намагається використовувати камеру чи мікрофон вашого пристрою в Android, ви одразу побачите зелений індикатор у верхньому правому куті рядка стану.

Якщо ви бачите зелену крапку, це означає, що програма на вашому пристрої використовує камеру або мікрофон.

Зелена крапка у верхньому правому кутку означає, що вас слухають

Отримати детальну інформацію можна, відкривши швидкі налаштування, провівши пальцем по екрану згори вниз і торкнувшись значка камери чи мікрофона. Ви зможете перейти до налаштувань безпеки та конфіденційності на своєму пристрої. Тут ви зможете побачити, які програми нещодавно використовували камеру чи мікрофон на вашому пристрої Android.

Аби вони цього не робили, заходите в програму і видаляєте дозволи для неї або зайшовши в налаштування скасовуєте дозволи на камеру та мікрофон.

Джерело: Телеграф

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень