Як так відбувається: Чому в дзеркалі ми маємо кращий вигляд, ніж на фото

В чому проблема відображення

Цікаве спостереження: нам не тільки більше подобається своє відображення в дзеркалі, а й те, який вигляд ми маємо на знімках, зроблених на фронтальну камеру. Та коли нас фотографують збоку, результат може відрізнятися. 

Нам подобається симетрія

Так уже ми влаштовані: симетрія здається нам чимось здоровим, правильним, безпечним, збалансованим і впорядкованим. Найчастіше відображення в дзеркалі нам теж подобається з певного ракурсу — де ми можемо «вловити» цю симетрію.

Те саме — з селфі, ми вміємо повернути обличчя так, щоб обличчя здавалося більш «красивим».

 

Та на фотографіях ми бачимо нас у незвичній і реалістичній для нас манері.

Як нас бачать інші

Ми звикаємо до свого відображення в дзеркалі, і мозок сприймає його, як щось нормальне, звичне і комфортне. Цей психологічний феномен називається «ефектом знайомості». Він свідчить про те, що ми надаємо перевагу речам, які бачимо частіше.

Коли нас фотографують на звичайну камеру, ми раптом розуміємо, якими нас бачать збоку інші люди, — і це видається нам незвичним. Аж до того, що ми буквально не впізнаємо себе на знімках.

 

А ось селфі на схожі на наше дзеркальне відображення — тому вони здаються більш приємними.

Самокритика

На фотографіях ми, як правило, розглядаючи знімок хвилинами ми бачимо найдрібніші недоліки. Іноді таких особливостей себе у дзеркалі ми просто не помічаємо, тому нам здається, що на знімках ми виходимо значно гіршими.

Спотворення перспективи

Знімки на звичайну камеру деколи спотворюють перспективу, що робить риси обличчя асиметричнішими — мозок зчитує це як відхилення від звичного образу й видає негативну реакцію.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень