Грибок, пиятика і смітники: Едгар Камінський з м. Рівне про те, що мотивувало стати одним із найвідоміших пластичних хірургів в Україні (ФОТО)

«Я зроблю все, але не буду жити так, як вони» (с)

Відомий рівнянин, пластичний хірург та ексчоловік співачки Слави Камінської – Едгар Камінський показав, у яких умовах йому доводилось вчитися.

Едгар закінчив 12 школу у Рівному, а потім вступив до Національного медичного університету ім. Богомольця. 

Якраз про навчання у медичному університеті, а точніше про життя у гуртожитку у 2002-му Едгар Камінський розповів на власній сторінці у Фейсбуці:

Мотивація і де мотивація. Як знайти в собі сили йти до мети

2002 рік. Світ, в якому я опинився в Києві, йдучи до своєї мрії, був демотивуючим.

 

Я вступив сам на бюджет в головний медичний університет країни в столиці. Для хлопця зі звичайної сім'ї й провінційного міста це здається успіхом і хорошим стартом у кар'єрі.

 

Але ця ідеальна картинка «розсипалася» з перших же днів. Не було нічого, що б мотивувало розвиватися і любити медицину. Все навколо пригнічувало:

 

Гуртожиток з грибком на стінах, відсутність води, антисанітарія, старі ліжка зі скриплячою сіткою, розвалені шафи, холод взимку і пітливість спека влітку. Чого коштував вид з вікна на сміттєзвалище на даху першого поверху гуртожитку, яка формувалася через те, що іноземні студенти викидали сміття просто з вікон.

Незадоволені навчанням студенти, які скаржаться на відсутність перспектив і грошей інтерни, сумні, озлоблені досвідчені лікарі, які мріють побувати в Єгипті, у свої 45 років збирають гроші на ремонт балкона в панельному будинку за містом і на «део матіс».

 

 

Студенти гуртожитку, що грають на гітарі на кухні з цигаркою в зубах і пляшкою горілки на столі, майбутні лікарі, які просто вбивають час, граючи в карти, пляшечку, слухаючи музику, лежачи на ліжку.

Старі розвалені стіни, відсутність сучасного обладнання в клініках. Неможливість працевлаштування в клініці. Відсутність стабільної зарплати і будь-яких стабільних перспектив.

 

Єдиними мотиваторами завжди були завідувачі відділень та головні лікарі, професори, доценти, у яких були машини, квартири, дачі. В таких обставинах ти вже не думаєш про те, щоб стати лікарем. Ти розумієш, що твоя мета - влаштуватися в державну клініку, увійти в потрібний потік Конвертно-кишенькової подяки, завдяки якій ти назбираєш на всі блага в житті.

У багатьох з вас в житті є вибір: прийняти той світ, який навколо вас, або сказати собі, що я так не хочу, і я не буду робити так, як інші.

Я і багато моїх друзів, які стали успішними докторами, взяли іншу модель - ВСУПЕРЕЧ.

 

«Я зроблю все, але не буду жити так, як вони».

У кожного з нас є вибір.

Так і сталось. Отримавши вищу медичну освіту, Едгар Камінський залишився у столиці, де здобув славу талановитого й успішного пластичного хірурга в Україні.

Рівнянин сьогодні має приватну клініку у Києві.

А у Рівному у нього лишились мама та вітчим, якого він називає татом.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень