Як смажити картоплю з хрусткою скоринкою: секрети приготування страви

Картопля вийде смачною і апетитною

Здавалося б, що готувати смажену картоплю дуже легко. Однак іноді трапляються казуси: то скоринка є, але картопля сира всередині, то вона не хрумтить і більше схожа на варену. Річ у тім, що навіть таке просте блюдо має кілька секретів приготування.

Найчастіше її готують на рослинній олії, але можна також використовувати сало або смалець.

Як правильно смажити картоплю

Для смаження слід обирати картоплю з низьким вмістом крохмалю.

Картоплю нарізати на шматочки однакового розміру і просушіть на паперовому рушнику.

Найкраще смажити картоплю на сковороді з товстим антипригарним дном і високими бортами.

Добре розігрійте олію, рівним шаром вкиньте туди нарізану картоплю і смажте без кришки кілька хвилин на сильному вогні.

Переверніть шматочки картоплі, зменшіть вогонь. Продовжуйте періодично перевертати, щоб вона не пригоріла.

Солити картоплю потрібно за 2-3 хвилини до зняття з вогню.

Загальний час приготування залежить від потужності плити, типу сковороди і сорту овоча. У середньому за часом, щоб посмажити картоплю на сковороді, йде 20-30 хвилин.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень