Як самостійно порахувати витрати пального на 100 км та навіть на 1 км (ФОРМУЛА)

Потрібен калькулятор

Якщо ваше авто не має бортового комп’ютера, ви можете самостійно порахувати витрати пального на 100 км. Та навіть якщо машина облаштована таким комп’ютером, не варто забувати, що дані виробника щодо витрати пального в автомобілі завжди трохи занижені.

Як порахувати витрати пального

Насамперед потрібно заправити повний бак бензину або дизеля й обнулити добовий кілометраж. Тепер лишається проїхати кілька сотень кілометрів, щоб машина показала свої реальні апетити.

Наступний крок – заїжджаємо на заправку і знову заливаємо повний бак. При цьому треба запам'ятати, скільки пального ви залили вдруге і скільки кілометрів було на добовому одометрі (пробіг, який авто проїхало між двома заправками).

Як порахувати витрати пального на 100 км

Для об'єктивних результатів бажано їздити у своїй звичній манері. Не намагайтеся використовувати економний стиль їзди, якщо він вам не притаманний. В ідеалі між двома заправками варто покататися як в місті, так і по трасі – так ви отримаєте реальну середню витрату пального.

Тепер витрачене пальне поділіть на пройдену відстань, а отримане число помножте на 100. Якщо автомобіль витратив 30 літрів бензину на 200 км, то розрахунки будуть виглядати так: 28/200 x 100 = 15 л/100 км.

Як порахувати витрати палива на 1 км

Якщо треба порахувати витрати пального на 1 км, то формула буде така: витрату літрів на 100 км треба поділити на 100. Наприклад, якщо наш автомобіль витрачає 15 л бензину на 100 км, то на 1 км авто буде споживати 0,15 л бензину або 150 мл.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень