Як розпізнати енергетичного вампіра серед родичів

І що робити з такими людьми, аби вберегти себе і рідних від їх негативного впливу

Вампір. Фото з мережі, жанрове

Енергетичні вампіри – це люди, які «живляться» енергією оточуючих, дістаючи їх і відбираючи всі сили ???? Таких кровопивць можна знайти будь-де: на роботі, вдома, у транспорті чи в магазині. Однак найгірший випадок, коли енергетичним вампіром виявився ваш родич, особливо, якщо ви змушені часто з ним спілкуватися.

Психологи знають, як розпізнати енергетичного вампіра серед родичів і що з цим робити. А ще – вчать захищатися від негативного впливу такої людини ????

Особливості поведінки

Виявитися енергетичним вампіром може будь-хто із ваших рідних: чоловік чи дружина, дитина, матір або батько, свекруха, зять, невістка тощо. Найсмішніше, що ви й сам можете ним бути і навіть цього не усвідомлювати.

Проте у поведінці людей такого типу існують певні закономірності, які й допоможуть розставити всі крапки над «і».

Фото ілюстративне, жанрове, з мережі

Провокація емоцій (переважно – негативних)

Близька людина постійно намагається спровокувати конфлікт? Чіпляється з будь-якого приводу? Нагадує про всі ваші помилки і невдачі? Увесь час норовить вас «ущипнути», не реагуючи при цьому на адекватні аргументи?

У підсумку – ви засмучені та безсилі замовкаєте, а ваш співрозмовник задоволено усміхається і йде геть, потираючи руки ????

Вітаємо – у вас вдома завівся енергетичний вампір! 

Нав’язування власних проблем

До прикладу, ваша бабця постійно скаржиться на біль у суглобах. От прямо з дня у день вже кілька місяців. Ви кажете, що їй варто звернутися до лікаря – чи то сімейного, що в найближчій поліклініці, чи то вузькопрофільного спеціаліста, прийом якого ви готові їй оплатити. З таксі. В обидві сторони. У будь-який зручний для неї час.

Але ні – лікарі нині не ті, що раніше... Що вони взагалі тямлять?! Та й таблетки вже не так допомагають... І взагалі – це все від старості і «викручує» кінцівки на погоду ????

І от знову і знову з дня у день вимушені слухати, як вашій бабці болять суглоби...

 

Знову маємо для вас погані новини.

Енергетичний вампір. Фото ілюстративне, жанрове, з мережі

Пусте базікання і збиткування

А є люди, які висмоктують енергію своїми «невинними» розмовами про все на світі. Тітонька, яка за пів години встигає розповісти в усіх подробицях про свій день, а потім про куму – сусідку – подругу – колегу і начальника, які вже їй так набридли – успіхи дітей у школі – плани на відпустку наступної зими – нову сукню, яку купила у дуже дорогому бутіку, але вона виявилася замалою, бо продавці «підсунули їй не той розмір» – собаку сусідів, яка заважає спати всьому під’їзду і т.д., і т.п. без кінця-краю... ????

Спершу у вас немає навіть секунди, аби якось вклинитися у цей монолог, а хвилин за 10 – немає й сил, щоб протистояти цьому урагану слів та емоцій. Головне, що у тітоньки їх, хоч відбавляй.

Вимушені знову вас привітати – бінго, ми знайшли ще одного!

Якщо дитина забирає всі сили

Як не дивно, діти теж можуть виявитися енергетичними вампірами. При чому, це зовсім не рідкість. Проявляється це у постійному намаганні будь-яким чином прикувати увагу батьків і навколишніх до себе – істериками, криками, проблемною поведінкою та навіть небажанням злазити з рук і знайти собі цікаве заняття, для якого не потрібен іще хтось.

Коли ви сам – джерело проблем

Звісно, у це не хочеться вірити, але частина із тих, хто прямо зараз читає цей текст, і самі можуть виявитися енергетичними кровопивцями. Щоб дізнатися правда це чи ні, просто поспостерігайте якийсь час за собою: як і з ким ви сваритеся, як часто це відбувається, чи є для цього адекватні підстави і що ви при цьому відчуваєте.

Якщо після сварки і «розбору польотів» ви сповнені сил та енергії й готові до нових звершень, у нас для вас погані новини...

До речі, постійні скарги на всіх навколо і тотальне незадоволення життям, про яке обов’язково перед сном щодня слухає ваш чоловік (наприклад) – теж із цієї ж опери.

Що робити, аби вберегти себе і рідних від пожирача енергії

✅ Перше, що варто збагнути: якщо така людина захоче сварки, вам її ніяк не уникнути. А от поводитися під час з’ясування стосунків треба не як зазвичай.

Постарайтеся не піддаватися на провокації. Від вас чекають виправдань, криків і сліз – максимум негативних емоцій, на які ви здатні. Утім, якщо на вас кричать – просто говоріть тихіше. Хтось «виливає» на вас потік власних «страждань», причина яких лише одна – «ВИ!» – не вклинюйтесь у монолог, а по завершенню – кивніть головою і сходіть у ванну остудити холодною водою емоції, що накривають гидотною липкою хвилею.

Із першого разу це не надто подіє на вашого домашнього вампіра, однак із часом він (чи вона) зрозуміє, що у вас щось змінилося і підживитися вами більше не вийде.

✅ Якщо рідна людина постійно «давить на жалість», вимагаючи вашої уваги і співпереживання, не давайте собою маніпулювати (звичайно, йдеться лише про надумані, а не реальні проблеми). Розмовами про «не щастить, так з дитинства» людина намагається перетворити вас на плакальну жилетку і спровокувати відчуття жалості й провини одночасно.

Дайте зрозуміти, що ви почули співрозмовника, але втручатися у вирішення його/її проблем не збираєтеся – у вас є власне життя.

Нехай навіть це прозвучить жорстоко – зате надовше вистачить.

Фото ілюстративне, жанрове, з мережі

✅ А от вампіризм у дитини можна «вилікувати», вигадавши, чим їй зайнятися у вільний час. Це може бути як звичайне спілкування з однолітками чи прочитання цікавої книжки, так і нове хобі, відвідування якогось тематичного гуртка чи секції, пошук її творчих здібностей чи банальні прогулянки.

Дайте дитині позитивних емоцій і прищепіть їй жагу до нових знань і вона більше не «висмоктуватиме» вашу енергію. Натомість – розвиватиметься сама, а згодом ще й подякує ????

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень