Як розпалити сирі дрова? Кілька дієвих порад, які з цим допоможуть

Нам згодяться всілякі продукти на кшталт борошна, цукру та солі

Звичайно, розпалювати мокрі чи навіть просто вологі дрова куди складніше, ніж сухі, але «складно» не означає «неможливо». Тому ми розповімо, що з цим всім робити.

Перший крок - розібрати дрова на дрібні частинки. Маленькі шматочки дерева швидше висохнуть і розгоряться, чого не скажеш про великі поліна.

Оскільки внутрішня частина поліна залишається сухішою, ніж зовнішня, зовсім маленькі трісочки потрібно робити саме з неї.

 

При роботі з березою варто спершу зняти з неї берест (кору). Залишившись на поліні, вона не просохне і не розгориться під впливом вогню, а от будучи відокремленою, навпаки, загориться набагато швидше.

Другий крок - робимо невеликий постамент з газет, складаємо на ньому тріски у курінь. Якщо є кора, теж закладаємо її всередину куреня.

Готову конструкцію трохи присипаємо дрібною сіллю - це чудовий адсорбент, який забере на себе частину вологи і швидше підсушить тріски.

Після проведення всіх цих процедур конструкцію можна підпалювати. При цьому, якщо вологі тріски не займуться від газет з першого разу, просто повторюємо весь алгоритм.

Третій крок - коли вогонь розгориться, підкладаємо дрова побільше. При цьому важливо не перекрити надходження кисню до вогнища! Найбільші поліна потрібно класти тільки тоді, коли вже набралося чимало розпеченого вугілля.

До речі, сирі дрова, засипані сіллю, висохнуть і стануть придатними для використання набагато швидше, ніж якби вони висихали природним шляхом.

Ще одним цікавим лайфхаком поділився користувач ТікТок proverialka_lite. Каже, щоб сирі дрова гарно загорілися, можна зробити спеціальну присипку з цукру та борошна: поєднати 3 ч.л. борошна і 1 ч.л. цукру й добре все перемішати. Такою сумішшю присипають вологі дрова.

Наскільки це дієво - незрозуміло Один із коментаторів відео запевняє, що в нього нічого не вийшло, інші ж дякують за чудову ідею.

У будь-якому разі будьте обережними! 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень