Одягайся як швейцарець: як підібрати найкращий одяг та взуття на зиму?

Цього року це особливо важливо, адже нам доведеться переживати холоди під час війни

Зима в Україні обіцяє стати непростою - як з точки зору погоди, так і в плані забезпечення українців теплом (та електрикою). Щоби добре підготуватися до прийдешніх холодів та морозів, варто вивчити трохи світової практики. Зокрема, як зігріваються взимку мешканці країн із прохолодним кліматом.

Нещодавно ми, наприклад, писали про Іспанію - там зима теж буває досить холодною, а централізованого опалення у будинках немає. Що роблять і як гріються іспанці - читайте тут.

Водночас в одній із країн, відомих своєю морозною зимою - Швейцарії - опалення в більшості будинків таки є, однак на вулиці температура мінусова.

 

Особливістю цієї країни вважається вміння одягатись так, щоб можна було зняти зайве у приміщенні, але при цьому не мерзнути на вулиці.

Опис необхідного для життя у Швейцарії взимку зазвичай починається зі взуття. І це правильно — термочеревики тут багато хто носить навіть у містах. При цьому краще обирати м’які гумові підошви, адже інші тверднуть на морозі. Взуття повинне бути водонепроникним і з хорошим протектором, аби зайвий раз туди не забивався сніг. А ще це робить взуття «антислизьким».

Взуття у Швейцарії беруть трохи більше за розміром - таке, щоб у черевик можна було вкласти додаткову устілку та ще й вдягнути теплі шкарпетки. Устілку, до речі, найчастіше обирають вовняну. А шкарпетки - це взагалі окрема тема для розмови: у сильні морози швейцарці носять спеціальні лижні шкарпетки, які відводять піт і краще утримують тепло.

Рукавички, шапки та шарфи — обов’язкова умова. Навіть якщо погода відносно тепла, швейцарці мають щось, що захищає вуха від вітру. Для жінок, наприклад, це пов’язка на голову із внутрішнім флісовим шаром. Шарф часто замінюють снудом чи бафом, щоб швидко надягати його через голову.

Одягати під основний одяг щось обов’язково — це може бути, наприклад, термобілизна. У місті, звісно, можна обійтися й звичайною майкою, а от при виїзді на природу – це все ж термокостюм із довгими рукавами і штанинами.

Повсякденний одяг у Швейцарії не сильно відрізняється від українського, але між курткою та основним одягом у холодний день швейцарці вважають за краще носити теплий і тонкий кардиган, а також мати запасний варіант на роботі, якщо раптом похолодає.

Джерело: what to wear on vacation

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень