Як призиватимуть обмежено придатних: Особливості мобілізації у серпні

«Обмежено придатний» не означає, що військовозобов’язаний взагалі непридатний до служби в ЗСУ

В Україні планують подовжити воєнний стан та мобілізацію. Тому військовозобов'язані чоловіки віком від 18 до 60 років і надалі підпадатимуть під призов.

Речник терцентру комплектування та соцпідтримки Полтавщини Роман Істомін заявив, що найчастіше військовозобов'язані можуть отримати повістки з метою перевірки військово-облікових даних.

Він наголосив, що у громадських місцях працівники військкоматів не вручають «бойових» повісток.

Як відбувається мобілізація обмежено придатних

Як пояснив Істомін, у разі отримання повістки військовозобов'язаний має прийти до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП, - ред.) у вказаний день та час.

З собою треба брати особисті та військові документи. Якщо в людини є підстави для відстрочки, то тоді їй треба взяти й документи, які це можуть підтвердити.

Якщо громадянин не має права на відстрочку, його направляють для проходження військово-лікарської комісії, щоб визначити його ступінь придатності. По завершенню комісії він визнається придатним або непридатним, – зазначив спікер ТЦК.

За його словами, якщо військовозобов'язаний обмежено придатний, то це не означає, що він непридатний до проходження служби в ЗСУ загалом.

 

Просто такі особи не можуть проходити службу в певних військових частинах – у ССО та десантно-штурмових військах.

Істомін також спростував вкид про те, що в Україні нібито закінчилися придатні військовозобов'язані, і тому до лав ЗСУ почали призивати обмежено придатних. Такі категорії військовозобов'язаних чоловіків і раніше підлягали призову. Це не є чимось надзвичайним в умовах повномасштабного вторгнення країни-агресорки.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень