Як правильно зберігати освячену вербу і що з нею можна робити

Напередодні чи не в кожну оселю принесли цінні гілочки

Напередодні була Вербна неділя і православні християни освячували гілки верби. Однак не всі знають, що з нею робити після освячення і як правильно зберігати вдома.

Як зберігати і що робити з освяченою вербою

Освячені гілки ставлять біля ікон та зберігають цілий рік. Потім їх спалюють або пускають за течією у водоймі, але ні в якому разі не викидають у смітник.

У чистий четвер можна зробити відвар з верби. Для цього опустіть гілку в окріп, прокип’ятіть 2 хвилин та залиште настоятися 20 хвилин. Після всіх домашніх справ вмийтеся цілющим відваром, а потім навіть і сполосніть ним тіло. Ця процедура принесе міцне здоров’я та багато сил.

Вербну гілку можна використати й під час приготування святкових страв. Нею можна користуватися при випіканні м’яса в ролі зубочистки, а також, нею можна прикріпити декор на Великодню паску.

За давнім повір’ям, освячена гілка верби, допомагає бездітним родинам. Для цього, господині потрібно з’їсти 10 бруньок з верби через 5 днів після останнього дня менструації. Але в цьому ритуалі головне віра та молитва про допомогу до Господа Бога.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень