Як правильно запікати їжу в рукаві: основні секрети, про які мало хто знає

Приготовлена в рукаві їжа не лише смачна, а й корисна

Запікання — найпоширеніший і найкорисніший вид термічної обробки їжі. А їжа, запечена у рукаві, не підгоряє і не треба потім вимивати форму. Ще один плюс — м’ясо, птиця, овочі готуються у власному соку, тому вони залишаються м’якими, а відсутність олії робить їх ще й дієтичними.

Як правильно запікати продукти

  • Овочі, м’ясо, риба та птиця в рукаві можуть запікатися як окремо, так і разом, нарізаними або цілими.
  • Вкладаючи в рукав їжу, бажано випустити зайве повітря. Рукав можна проколоти в кількох місцях зубочисткою, щоб у процесі приготування він не надувся.
  • Час приготування залежить від розміру продукту. М’ясо треба запікати від 40 хвилин до 2 годин, птицю – від 30 хвилин, рибі достатньо буде і 25, а овочі запікають близько пів години. Щоправда, цілі овочі для салатів потрібно запікати близько години.
  • Для того, щоб продукт мав золотисту хрустку скоринку, необхідно в кінці запікання розрізати рукав і залишити страву в духовці ще на деякий час, щоб підрум’янилася.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Собаку по кличці Сем шукають у Рівному

Пес втік після обстрілів. Він має довгу світлу шерсть, довгі лапи та гострі вуха. Може бути в районі Віденської, Щасливого, Мототреку або Радіозаводу. Номери власників: 068-28-97-319 або 068-041-14-08

У Рівному знайшли посвідчення учасника бойових дій

У Рівному на зупинці 12 школа, знайшли посвідчення учасника бойових дій. Документ виданий, на ім'я Рогожніков Віктор Петрович. За деталями звертайтесь за номером: 099 92 60 612

У Рівному знайшли техпаспорт на прізвище Поліщук

У Рівному 1 листопада знайдено техпаспорт, в районі масив Київський. Документ виданий, на ім'я Поліщук Наталія Володимирівна. За деталями звертайтесь за номером: 096 118 5225

Більше оголошень