Одиниці роблять правильно: куди насправді потрібно заливати гель для прання

Якщо заливати гель у не призначені для цього місця, машинка може зламатися

Гель давно став хорошою заміною пральному порошку. Від нього не залишаються розводи, і він ефективніше бореться із забрудненнями. Але попри його популярність, багато хто не знає, куди заливати рідкий засіб для прання. 

Куди заливати гель для прання - розбираємося в позначеннях

Найчастіше виробники розписують, куди і що лити в інструкціях до пральних машинок. Але як зрозуміти куди заливати гель для прання, якщо інструкції під рукою немає, або ви вперше користуєтеся «пралкою», і позначення в лотку вам незнайомі?

Перед тим як розбиратися, куди заливати гель у пральній машині, розповімо, для чого призначені різні відсіки у висувному лотку.

Всього їх три:

  • Відсік для попереднього прання. Найчастіше він позначається цифрами I або 1.
  • Відсік для основного прання. Він позначається як II або 2 і є саме тим, куди заливати гель у пральній машині.
  • Відсік для кондиціонера. На ньому намальована квіточка або зірочка. Сюди потрібно вливати кондиціонер або розм'якшувач тканини.

Варто зазначити, що лоток - не єдине місце, куди правильно заливати гель для прання. Рідкі засоби також можна додавати відразу в барабан. Але цей спосіб підходить не для всіх моделей пральних машинок.

Правильно використовуємо гель для прання - куди заливати не можна

Тепер, коли ми розібралися, куди додавати засіб, поговоримо про те, куди його лити суворо заборонено.

  • По-перше, це відсік для кондиціонера. Додавання туди гелю може призвести до неправильної роботи «пралки» і поганого очищення тканини від забруднень.
  • Також не можна заливати засіб в отвори, призначені для зливу або подачі води, і у вентиляційні отвори. Це може призвести до дорогого ремонту або навіть заміни техніки.
  • Крім того, не рекомендується вливати засіб у відсік для попереднього прання, якщо ця функція не використовується.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень