Як правильно запікати їжу в рукаві: основні секрети, про які мало хто знає

Приготовлена в рукаві їжа не лише смачна, а й корисна

Запікання — найпоширеніший і найкорисніший вид термічної обробки їжі. А їжа, запечена у рукаві, не підгоряє і не треба потім вимивати форму.

Ще один плюс — м’ясо, птиця, овочі готуються у власному соку, тому вони залишаються м’якими, а відсутність олії робить їх ще й дієтичними.

Як правильно запікати продукти

Овочі, м’ясо, риба та птиця в рукаві можуть запікатися як окремо, так і разом, нарізаними або цілими. Вкладаючи в рукав їжу, бажано випустити зайве повітря.

Рукав можна проколоти в кількох місцях зубочисткою, щоб у процесі приготування він не надувся.

Час приготування залежить від розміру продукту. М’ясо треба запікати від 40 хвилин до 2 годин, птицю – від 30 хвилин, рибі достатньо буде і 25, а овочі запікають близько пів години.

Щоправда, цілі овочі для салатів потрібно запікати близько години. Для того, щоб продукт мав золотисту хрустку скоринку, необхідно в кінці запікання розрізати рукав і залишити страву в духовці ще на деякий час, щоб підрум’янилася.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення водія та документи

У Рівному на автовокзалі на вулиці Київській знайшли посвідчення водія і техпаспорти, на ім'я Валерія Володимировича Смикало. За деталями звертайтесь за номером: 067 64 57 603

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Більше оголошень