Як вибрати сосиски: 7 ознак ковбасних виробів зі справжнього м’яса

Ви можете навчитися виявляти якісний продукт

Дієтологи не радять вживати м'ясні напівфабрикати. Але якщо ви все-таки купуєте сосиски або сардельки, то їжте їх не частіше, ніж раз на тиждень, і, звісно, нехай вони будуть дорожчими, але якіснішими. Від розмаїття сосисок і сардельок на вітрині магазинів іноді просто очі розбігаються.

Які сосиски обрати? На що звернути увагу під час купівлі? Є кілька ознак, які допоможуть відрізнити якісний продукт.

Зовнішній вигляд

Перше, на що потрібно звернути увагу під час вибору сосисок і сардельок – це зовнішній вигляд. Поверхня їхньої оболонки має бути без ушкоджень, сухою, чистою і гладкою. Якщо вона зморщена - значить, було порушено технологію або ж продукт почав всихати при перевищенні терміну зберігання. У якісних сосисок, як правило, щільна оболонка, яка має щільно прилягати до фаршу.

Колір

Якісний продукт має блідий колір. Яскраво-рожевий або червонуватий відтінок - значить, у ньому багато барвника. Занадто темний колір - багато консервантів.

ДСТУ

Які сосиски кращі - з ДСТУ чи перший сорт? ДСТУ - це державний стандарт України, чітко регламентовані правила і норми, за якими виготовляється продукт. Сосиски та сардельки з позначкою ДСТУ 4436:2005 - це продукт вищого сорту, що має на 100 % складатися з м'яса (свинини або яловичини) та інших натуральних інгредієнтів: сала, субпродуктів, сиру, вершків, молока, курячих яєць і рослинної олії. Інших добавок цей стандарт не дозволяє. Сосиски та сардельки першого сорту можуть мати інші види сировини - у певній кількості. Наприклад, дозволяється додавати до 10% білкового стабілізатора з колагенової сировини та свинячої шкурки, до 10% яловичої, свинячої, баранячої м'ясної маси, до 10% - м'яса птиці механічної обробки, до 10% - соєвих та молочних препаратів у гідратованому вигляді, до 3% - круп, до 4% - крохмалю та пшеничного борошна. Але частина основної сировини (та, що заявлена у вищому ґатунку) при цьому має бути не менше 70%. 

Текстура

Сосиска дуже м'яка - вона з білковими добавками. Натисніть на сосиску і подивіться. Чи відновить вона свою форму через кілька секунд. Якщо ні - не беріть. Навіть сардельки, які більш пухкі та соковиті, після натискання мають відновлювати свою форму. На зрізі хороша сосиска має бути однорідного сірувато-рожевого кольору, але не пухкою. У сардельки зріз рожевий або світло-рожевий, а сама маса може бути злегка пористою, у шпикачок є шматочки білого або рожевого шпику. Якщо бачите порожнини або консистенція крупинчаста - це означає, що в продукті багато води. 

Приготування

Які сосиски хороші, можна визначити в процесі приготування. Якісні не повинні розпухати і розвалюватися - це свідчить про те, що в них неабияка кількість крохмалю. Якщо сосиска здулася або зморщилася в мікрохвильовці - у такому продукті багато води або інших добавок. Якщо ж вода під час варіння сосисок чи сардельок забарвилася - у них багато барвника, такі краще не їсти.

Запах і смак

У сосисок має бути приємний запах з ароматом прянощів. На смак сосиски і сардельки не повинні бути ні солонуватими, ні солодкуватими, а також без гіркоти - повинен відчуватися м'ясний смак, і він має бути добре виражений. Спеції бажано, щоб були натуральні. Стороннього присмаку та пересоленості не повинно бути.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень