Як правильно пити чай та чи можна їсти лимон із чашки? Відповідь вас здивує

Все про правила чайного етикету

На перший погляд, чай – це лише гарячий напій, який ми звикли пити зранку або на вечірніх посиденьках разом з сім'єю. Але чайний етикет передбачає більше правил, ніж просто заварити напій та налити у чашку.

Не потрібно наповнювати склянку окропом до країв. Залиште трохи місця, щоб було зручно розмішувати цукор, молоко чи інші спецій.

Не можна дути на гарячий чай або розбавляти його водою. Для того, щоб охолодити напій, необхідно кинути пару кубиків льоду і через пару хвилин температура знизиться.

Розсипний цукор необхідно класти в чай спеціальною маленькою ложкою, а для цукру кубиками існують невеличкі щипчики.

Намагаєтесь розмішувати цукор беззвучно, щоб ложка не торкалась стінок чашки і не створювали гучний звук, який буде всім заважати. Потім вийміть ложку та покладіть на блюдце. Головне не пийте чай з ложки.

Лимон потрібно класти у чай за допомогою виделки. Його можна залишити у чашці або видавити сік ложкою та покласти на блюдце. Скибочки лимона не можна їсти в гостях.

Тримайте чашку за вушко, не просмикуючи в нього вказівний палець і не відстовбурчуючи мізинець. Також не підіймайте чашку разом з блюдцем та ні в якому разі не сьорбайте.

Якщо на губах є помада або сліди від їжі, то перед тим, як пити чай, спочатку витріть рот серветкою, щоб не залишити сліди на чашці.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень