Як правильно какати: Щоби схуднути, покращити шкіру та вберегтись від Онко? (ФОТО)

Важлива тема від Мандзяка

Знайомтеся, – Віктор Мандзяк. Він автор двох книг та фітнес-тренер, однак цей його допис має ширше і більше значення. Фактично, він стосується всіх.

Подаємо далі без змін:

Як правильно какати

Обіцяю вам, що це остання стаття, що напряму зв'язана з анусом. Далі писатиму виключно про «молочку і целюліт» та про «вправи для боків».

Але, якщо целюліт і боки турбують не кожного, то какаємо ми всі, систематично та регулярно, тому читайте!

Що таке культура?

Унітаз - це наша культура. А ви думали, що культура - це виключно щось величне, типу архітектури чи музики? Так, але пристосування для випорожнення - не менша культурна спадщина ніж творіння Мікеланджело чи піраміда Хеопса.

Піраміди - це велич, краса, естетика! Якщо не брати до уваги кількість безшерстих, що поклали свої кістки на тих каменюках, ми в захваті від пірамід. І унітазом ми тішимось: він дарує комфортний акт дефекації. Чи ні? А здоров'я?

Близько 1596 року сер Джон Харінгтон змайстрував для англійської королеви Єлизавети перший в своєму роді унітаз. З тих пір ми почали какати з комфортом (з комфортом?) Але це відбулось буквально секунду тому за еволюційними мірками: наш вид формувався мільйони років.

Як сpав наш предок?

Діло було в Австралії 30 тисяч років тому.

Біжить-спотикається, запиханий-заслинений сапієнс. Ні, це не ранкова пробіжка перед роботою, він наздоганяє зраненого дипродона - гору м'яса. І тут, наш предок чує, що приперло.

Він робить ще декілька бігових кроків і підстрибує наче легкоатлет. Не випускаючи списа з рук, він м'яко приземлюється, згинаючи свої виспортовані мисливсько-збиральницьким життям ноги, перекриває голосову щілину, напружує кубики пресу і перетравлені залишки їжі покидають його тіло.

В наступну мить він вже на прямих ногах летить за дипродоном (підтиратись ніколи, а біде тоді ще не було).

Навіщо я вам переказую цю захоплюючу історію?

Споконвічно наші предки справляли нужду НАВПОЧІПКИ (на корточках). Сотні тисяч років людина какала без будь-яких пристосувань. І нічого дивного, що фізіологи відзначають, що це найбільш здоровий спосіб проведення акту дефекації. Наше тіло було «зроблене» для випорожнення в положенні навпочіпки.

Ізраїльтянин Дов Зікіров в своєму експерименті визначив, що какання як в природних умовах триває в середньому 50с, тоді як на унітазі - 130с.

 

При тому його піддослідні, які какали навпочіпки, на відміну від «унітазних» колег, відмічали «відчуття цілковитого випорожнення».

В чому справа?

Є певний мускул, який коли ми сидимо чи стоїмо обхватує пряму кишку, як ласо шию бика в руках вправного ковбоя. Уявіть собі перетиснутий шланг під напором води. Коли ми какаємо, сидячи як в кріслі, наша пряма кишка стає оцим перетиснутим шлангом. Це робить процес дефекації довшим, а головне – збільшує тиск в кишківнику.

Можливо, просто кореляція без причинно-наслідковості, але геморой, дивертикули та закрепи більш розповсюджені в розвиненому суспільстві, де випорожнюються сидячи на унітазі. Представники бідних азійських держав та південної Африки, які какають в природній позі, не знають, що таке геморой.

Співпадіння? Можливо...

То як бути? Повиривати унітази і сідати навпочіпки, в намаганні поцілити у вузьку дірку в підлозі?

Нічого кидатись в крайності. Усівшись на унітазі, покладіть ноги на невисокий табурет, а тулуб нахиліть вперед. Таким чином ви відчуєте себе homo часів кам'яного віку, і, що більш важливо, полегшите акт дефекації.

Важливо не тільки підставити табурет, але й нахилитися вперед

Нумо, друзі, всі коментувати!

Завжди Ваш Віктор Мандзяк – той, що, незважаючи на усвідомлення обмеженості власних когнітивних можливостей, силкується пізнати цей світ.

Моя сторінка в iнсті: https://www.instagram.com/viktor_mandziak/

Автор блогу -- власною персоною -- ліворуч

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень