Як почистити пральну машину: 5 простих кроків (ФОТО)

Пральна машина потребує періодичного догляду та чищення

Щоб пральна машинка прослужила довше і була, як новенька, мало просто проганяти через неї тонни прання і порошку. Важливо стежити за окремими частинами й деталями, чистити, мити й протирати, не допускаючи утворення нальоту і цвілі.

Як почистити пральну машину: лайфхаки

1. Як почистити гуму

Щоб видалити вапняний наліт і бруд із гуми, візьміть 2 ст. ложки столового оцту і 2 ст. ложки рідкого засобу для миття посуду. Перемішайте до однорідності, губкою нанесіть на внутрішню сторону гуми в пральній машині й залиште на кілька хвилин. У важкодоступні місця легше потрапити ватними паличками. Потім кілька разів гарненько протріть все вологою ганчіркою.

2. Як почистити барабан

Візьміть 150 г лимонної кислоти й всипте її у відсік для прального порошку. Оптимально вибрати режим «Очищення барабана» або ж включіть машинку на максимально можливу температуру. Щоб проконтролювати процес очищення, бажано від'єднати зливний шланг від каналізації й помістити його в ванну. Кислота чистить і знімає вапняний наліт. Якщо вода в кінці не посвітлішала, то процес потрібно повторити.

3. Як прибрати запах і цвіль

200 мл столового оцту влийте у відділ для рідкого кондиціонера і виберіть найдовше прання при максимальній температурі. Оцет знищує накопичену цвіль і чудово прибирає неприємний запах із машинки.

4. Як відмити лоток для порошку

Лоток – місце скупчення вапняного нальоту, а також бактерій і цвілі, тому що в ньому тепло і волого, а порошок не завжди повністю забирається водою. Лоток слід дістати з машинки, натиснувши на пази, і замочити в розчині гарячої води з лимонною кислотою із розрахунку 100 г порошку на 5 л води. Також намочіть розчином відсік у самій машинці, де стояв лоток. Залиште все на 20-30 хвилин. Потім гарненько протріть мочалкою і зубною щіткою і промийте.

5. Як очистити фільтр

Перш ніж відкрити отвір фільтра, підставте низьку ємність або постеліть ганчірку, щоб уникнути потопу. Злийте зі шланга воду, потім відкрутіть фільтр і протріть вологою ганчіркою отвір у машинці. Сам фільтр достатньо промити в гарячій воді зубною щіткою з мийним засобом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень