Як підготувати запас води і скільки її треба: Перестраховка до відключення

Краще про все подбати заздалегідь

Ракетні удари по об’єктах критичної інфраструктури не припиняються. Країна-агресор росія думає таким чином зламати народ та схилити владу до переговорів.

Не панікуйте і не піддавайтеся тиску російських окупантів, а заздалегідь підготуйтеся до можливих тимчасових погіршень умов проживання.

У випадку аварійних та планових відключень електроенергії та водопостачання потрібно мати запас води та їжі на кожного члена родини. Пропонуємо вам ознайомитися з тим, що треба підготувати і скільки.

Запас води на людину

  • На добу одній людині треба мінімум 1,5 л води;
  • 15 л води для гігієни та приготування їжі;
  • Запасу води має вистачити на 3 доби;
  • Кожні 4-5 днів запас води з крана треба оновлювати.

Як зробити запас води у квартирі

Ідеально для споживання мати запас очищеної води, яку можна придбати у магазині чи аптеці. Вона має довший термін придатності і її не доведеться замінювати кожні 5 днів. 

Питну воду з бюветів бажано перед вживанням кип’ятити. На бутлях з питною і технічною водою зробіть маркування, аби не переплутати.

Як зробити запас води в приватному будинку

Маючи власний колодязь, вирішити питання з водою легше. Але не ігноруйте рекомендацію зробити запас води, адже окупанти можуть знищити вашу криницю і ви лишитеся без води.

Тож наберіть у різні місткості води для технічного використання. А для вживання краще придбайте бутельовану воду, або кожні 3-4 дні замінюйте запас води з криниці. Необхідно зливати воду, мити тару і наливати свіжу воду.

Джерело: vikna

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень