Не вказівка, а рекомендація: Верещук пояснила свій заклик перезимувати за кордоном

Кого це стосується у першу чергу

На фото Ірина Верещук
На фото Ірина Верещук

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла, що прохання до українців не повертатися з-за кордону через складні умови взимку не є «інструкцією», а рекомендацією, яка в першу чергу стосується жінок з дітьми.

– Тут треба мати тверезий розум і здорову логіку: на зиму – зараз говоримо про жінок з дітьми, адже виїхали за кордон переважно жінки з дітьми.

 

Якщо жінки з дітьми, перебуваючи там весняні й літні місяці, приймають для себе рішення повертатися до рідних домівок на зимові місяці, то я просила – це була не вказівка, не інструкція, а прохання – якщо можна, залишитись в Європі через зиму, – каже Ірина Верещук.

За її словами, залишитись в Європі варто з міркувань безпеки, а також через складну ситуацію з енергопостачанням, оскільки повернення українців додому підвищить навантаження на енергомережі.

– Звичайно, кожен вирішує сам, ми демократична країна, але моя рекомендація і прохання залишаються незмінними: якщо є можливість залишитися в Європі через зиму, а уже навесні повернутися і відбудовувати нашу державу, я дуже щиро сподіваюся, звільнену від окупанта в цілому, – зауважила міністерка.

Джерело: Факти

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень