Це реально працює: як перевірити якість вина

Популярний напій часто підробляють або виготовляють з неякісних продуктів

Уявити застілля без вина майже неможливо. Хтось любить червоне сухе, хтось – біле напівсолодке, а хтось обирає рожеве. Аби не зіпсувати святковий настрій, треба знати лайфхаки, як перевірити якість вина.

Як відрізнити підробку від натурального вина

Передусім можна перевірити водою. Для цього у склянку з водою налийте ложку вина. Червона рідина має бути на поверхні через те, що густина вина менша, ніж води.

Можна провести перевірку за допомогою келиха. Налийте трохи вина, нахиліть келих і спостерігайте, якщо напій немов плівкою повільно стікає по стінках, то перед вами натуральне вино.

Також на стінках мають залишитися так звані «винні ніжки» – залишки бродіння дріжджів, від яких майже неможливо позбавитися навіть точним шляхом фільтрації. Чим товщий цей слід – тим меншій вік вина.

Можна перевірити вино, використовуючи гліцерин. Налийте трохи вина у келих і додайте кілька крапель гліцерину. Якщо вино натуральне, то речовина ніяким чином не змінить колір, а підробка – розчин почне змінювати колір.

Також спробуйте збовтати вино перед тим, як наповнити ним келих. У натуральному алкогольному напої у центрі келиха має зосередитися піна та швидко «сісти», а у підробці – залишиться протягом довгого часу біля стінок.

Важливе значення має корок. Він повинен бути якісним і мати аромат вина.

Джерело - 5.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень