Як перевірити статус заявки на платформі єДопомога. Докладне пояснення

Також роз’яснюємо, що значить той чи інший статус

З кінця травня 202 року українці мали змогу залишати заявки на допомогу від міжнародних організацій через спеціальну соціальну платформу єДопомога.

Щоб подати онлайн-заявку на отримання грошових виплат потрібно було вказати свої персональні дані та IBAN (міжнародний номер банківського рахунку).

Дані, які вказували під час заповнення, верифікуються на основі даних з українських державних реєстрів. А вже верифіковані заявки передаються міжнародним організаціям, які й ухвалюють рішення щодо виплат на основі пріоритетності вразливих категорій отримувачів та наявності коштів для здійснення таких виплат.

Якщо свої дані ви надіслали, однак виплат досі не отримали, через єДопомогу можна перевірити статус заявки.

Як це зробити?

  1. Для цього перейдіть на платформу єДопомога та оберіть категорію «Виплати від міжнародних організацій».
  2. Тепер знайдіть і натисніть кнопку «Перевірити статус заявки».
  3. Вкажіть необхідні дані — РНОКПП (ІПН), тип документа та його номер.

Тоді перед вами з’явиться статус заявки.

Що означають різні статуси заявки?

Якщо на екрані ви побачили «Заявка не знайдена», то вам просто не вдалося надіслати дані через єДопомогу

Статус «Заяву прийнято» означає, що ваша заявка є у переліку заяв, які успішно надійшли до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери Мінсоцполітики. Коли одна з міжнародних організацій звернеться щодо виплати вашій категорії громадян, ваші дані їй передадуть.

Якщо ви побачите статуси «Виплата членам вашої сім’ї вже відбулась від Всесвітня продовольча програма ООН» або «Виплата членам вашої сім’ї вже відбулась від Товариство Червоного Хреста України» — це означає, що хтось із членів вашої родини, яких ви вказали у заявці, вже отримав відповідну виплату.

Статуси «Інша Заявка члена вашої сім’ї знаходиться в очікуванні на виплату від міжнародної організації RED ROSE CDS LIMITED» або «Інша Заявка члена вашої сім’ї знаходиться в очікуванні на виплату від міжнародної організації Управління верховного комісара ООН у справах біженців» — означають, що ваші дані вже є в реєстрах на допомогу від міжнародних організацій.

Статус «Ваша заявка в процесі верифікації» — тобто заявка передана до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери Мінсоцполітики і наразі подані вами дані перевіряють.

«Ваша заявка успішно верифікована» — ваші дані вже перевірили та підтвердили.

Якщо ви побачите «Ваша заявка не пройшла верифікацію», значить вказані вами статуси не відповідають наявній інформації Мінсоцполітики. У такому випадку зверніться до органів соціального захисту для актуалізації статусу. Після цього ви зможете повторно подати заявку.

«Ваша заявка містить помилки» — під час заповнення ви допустилися помилок. Вам потрібно перевірити заявку і відправити її повторно.

«Заявка знаходиться в очікуванні на виплату від міжнародних організацій» — ваша заявка вже успішно пройшла усі етапи верифікації й незабаром буде передана міжнародним організаціям.

Джерело: finance.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень