Як перевірити, чи замість масла вам не підсунули «бодягу з жирів»: три способи
Дедалі більше виробників можуть почати продавати підробки, прагнучи заощадити
Тільки за минулий рік вершкове масло подорожчало в Україні на 22%. Сьогодні вартість пачки масла вагою близько 200 грамів у супермаркетах - від 59 до 87 гривень.
Дедалі більше виробників можуть почати продавати підробки, прагнучи заощадити. І вартість тут не грає ролі: підсунути суміш жирів невідомого походження і ні слова про це не сказати на етикетці можуть як виробники масла «подорожче», так і виробники більш дешевих варіантів.
Як перевірити вершкове масло у воді - легкий тест з окропом
Перевірка в гарячій воді - одна з найефективніших. Якісне масло повинно повністю розчинятися в ній, фарбуючи в молочний колір.
Зверніть увагу: масло має розчинитися без будь-якого осаду і тим більше без «пластівців». Їхня наявність - дуже поганий сигнал.
Перевірка вершкового масла заморожуванням
Справжнє якісне вершкове масло при низьких температурах має просто таки «задубіти».
Якщо в ньому є рослинні жири - вони не дадуть йому цього зробити.
Тому один з ефективних способів перевірити масло на натуральність - заморозити.
Заморожений брусок масла слід спробувати подрібнити.
Якщо побачите під ножем масляну крихту замість рівних пластів - це ознака хорошого масла.
Як перевірити вершкове масло на сковороді
Чудовий спосіб протестувати цей продукт - безпосередньо в процесі готування. Простежте, як куплене вами масло поводиться при нагріванні. Гарне вершкове масло, кинуте на розігріту сковороду, буде виділяти приємний молочний аромат і дасть характерну пінку.
Радіо Трек: НОВИНИ