Як перевірити акумулятор вашого смартфона?

Як перевірити акумулятор смартфона? Коли міняти батарею на Айфоні? Чи можна міняти акумулятор на Айфоні?

AD_4nXeopfe5dBB5dKvdTFgK1YlOV4tG4c9cPpH6ekKbbFTAgwgsIPhpA3L57LHRpVrs1cY63gFfrf4MByUJxQ82m9RfYMDtfczILYJ7H7-HhgrOi1IlPlyVovoSaa47er6udXvenSvNwRGFPkmMVDAGGOsDNuz6?key=kYJVM2dN0_a5Ey_rxUOfzQ

Не секрет, що з часом ваш пристрій починає тримати заряд батареї все менше. Чому так трапляється та як дізнатись, що вже настав час замінити акумулятор на Айфоні? Ні ці та інші питання наша редакція підготувала відповіді. А за консультацією звернулися ми до майстрів одного із сервісних центрів Apple.

Чи нормально, що з часом Айфон втрачає ємність акумулятора?

AD_4nXenHqXtX7GZ0reM-SFmiNRz2iAIbaKVWgjQ1HHSExN7wp5nQlun_XTJ_KG6pOocuiA9Y1J7s2EVzVKn12C4RfVSlxA-d8c7L3EwvzfizakB4IqVc6XGSMODtkzplZTEnj0gMeTEmlYslAAE6aVpjSCZvLLD?key=kYJVM2dN0_a5Ey_rxUOfzQ

Власники Айфонів знають, що із часом ємність їх акумулятора поступово знижується. Чи то є нормальним явищем? Так, це процес хімічного старіння акумулятора, котрий є неминучим з кількох причин.

Причина 1. Цикли зарядки та зношування батареї.

Apple зазначає, що їх акумулятори розраховані на 1000 повних циклів заряду, а потім їх ємність буде знижуватись. Що таке повний цикл?

Повний цикл заряду — заряд акумулятора до 100%.

  • Від 0% до 100% — повний цикл.
  • Від 50% до 100% — теж повний цикл.

Причина 2. Хімічні особливості літій-іонних акумуляторів.

В iPhone Apple використовує саме літій-іонні акумулятори. В таких акумуляторах висока щільність енергії, тому вони компактні та ефективні. Але і є свої нюанси.

Кожен раз, коли користувач заряджає смартфон, відбуваються зміни в структурі анода та катоду. Літій-іони потрохи залишають сліди на електродах. Це з часом впливає на показники їх переміщення та називається деградацією електродів.

Причина 3. Програмне управління та оптимізація ОС.

Не завжди нові версії ОС для Айфонів виходять добре оптимізованими. Перші дні після апдейту, велика кількість користувачів скаржиться на те, що акумулятори починають швидко розряджатись.

Користувачі частіше заряджають пристрій, тим самим використовують ті самі 1000 циклів за менший проміжок часу.

Як дізнатись стан батареї на вашому Айфоні?

AD_4nXdCFeOqxH_UG0I1Xq-fO6Z8aog5DIpp8-wY23O7jIp9eQwSh27OADU-rtDfdTlRvmVibu83VAZ80GUh8QfsbtBB3cQ1mmURP0mmPlLCk7_IWvj_FOBCaH9u91-fqK34njU8YnynIXwPsjyNOpantYFYJWVW?key=kYJVM2dN0_a5Ey_rxUOfzQ

Як дізнатись рівень ємності батареї на Айфоні? Все дуже просто:

  1. Переходимо в налаштування пристрою.
  2. Знаходимо пункт “Акумулятор”.
  3. Обираємо пункт “Заряд і справність акумулятора”.
  4. Ви побачите параметр “поточна максимальна ємність акумулятора”.
  5. Вона відображається у відсотках.

Як зрозуміти, що батарею треба міняти?

Багатьох користувачів турбує питання заміни батареї на Айфоні. Чи можна так робити? Чи не нашкодить то пристрою? Ні, не треба перейматись. Навіть сам виробник зазначає, що акумулятор є лише частиною пристрою і для його нормального функціонування треба стежити за станом батареї.. Коли показник “поточна максимальна ємність акумулятора” показує вам 80% або менше, треба звернутись до сервісного центру та замінити стару батарею на нову.

Ми радимо вам використовувати для заміни лише оригінальні акумулятори від виробника.

Використовуючи копії, репліки чи аналоги ви наражаєте себе на небезпеку, адже гарантійний строк буде меншим.

Також це вплине в майбутньому на перепродаж пристрою. Завдяки новій функції “Історія заміни запасних частин та обслуговування iPhone”, покупець побачить, що ви використали не оригінальну запчастину. Це вплине на його рішення та вартість б/в смартфону.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень