Як визначити, що чай – якісний
Він має кілька ознак
Ознаки якісного чаю
1. Велике листя
- Воно має однаковий розмір, правильну форму, без корінців та сміття
- Коли розгортаєш листя, воно не кришиться. Якщо навпаки – листя пересушене чи зазнало повторного сушіння.
- Запах має бути приємним (якщо пахне пліснявою, пилом, залізом – це неякісний чай).
2. Відсутність ароматизаторів та інших добавок
Їх нерідко додають, коли сировина – неякісна.
Щоб перевірити, чи є у чаєві барвники, його заливають холодною водою.
Негайна зміна кольору води свідчить про наявність барвників.
3. Якісна заварка
У якісній заварці немає сміття, корінців.
- Не свідчить про якість плівка на чаї. Неякісні чаї теж можуть її мати.
- Гіркота зеленого чаю – це не обов’язково погана якість.
Причина може бути у неправильні температурі води, якою залили. Його треба заливати водою з температурою не більше 85 градусів, якщо це японський чай – не більше 75.
Позначки на пакуванні якісного чаю
1. Китайський чай
На справжньому чаєві з Китаю вказаний його експортер – China National Tea & NativeProductImport & Export Corp. Також він з ось таким логотипом:
Перша ж ознака підробки – напис Made in China.
2. Індійський чай
Він з таким логотипом:
Або з ідентифікаторами регіонів, де виготовляють чай:
3. Цейлонський чай
Республіка Шрі-Ланка на свій чай позначає знаком якості Державного чайного управління. Це є гарантією, що чай – з плантації, яка сертифікована державою.
Джерело: РБК-Україна
Радіо Трек: НОВИНИ