Популярний гарячий напій знижує холестерин на 11%

Ми п’ємо його щодня й не знаємо про реальний вплив

Дізнатися про те, що у вас підвищений рівень холестерину без додаткових обстежень важко, адже прямих симптомів він не дає. Проте накопичення холестерину може спровокувати чимало проблем з серцево-судинною системою. Змінити це допоможе дотримання правильного раціону.

Впоратися з поганим холестерином допоможе – чорний чай.

Позитивний вплив чорного чай довели під час експерименту за участі добровольців з підвищеним холестерином. Вони пили чорний чай та інший напій – контрольний, аби можна було проаналізувати вплив чаю. Колір та смак цього напою не відрізнявся від чорного чаю. Пізніше дослідники додали до нього кофеїн у кількості, що дорівнює вмісту цієї речовини в чорному чаї.

Учасники споживали чай та контрольний напій п’ять разів на день протягом трьох тижнів. Після чого дослідники виявили, що п’ять порцій чаю щодня знижують загальний рівень холестерину на 6,5%. При цьому рівень поганого холестерину знижувався на 11,1%. 

 

Тобто споживання чорного чаю та харчування з малою кількістю жирів значною мірою знижує рівень поганого холестерину.

Крім того, завдяки зниженню холестерину чай також може скорочувати ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Однак треба враховувати, що дослідження не було масштабним, у ньому взяло участь лише 15 осіб. Щодо захворювань серцево-судинної системи, робота, опублікована в Американському журналі клінічної нутриціології, показала, що чорний чай знижує кров’яний тиск.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря.

Джерело: green post

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень