Не настільки безневинний, як видається. Побічна дію чаю

Зловживати їм, аби зігрітися в холодну пору – не найкраща ідея, впевнені вчені

Порушення роботи сечового міхура

Чорний і зелений чаї вважаються діуретиками, тобто речовинами, що викликають часте сечовипускання. Науковці попереджають, що сечогінна природа зеленого та чорного чаю може призвести до дисбалансу електролітів та зневоднення.

Порушення біологічного ритму

Чай містить багато кофеїну. У чорному, білому та зеленому сортах у середньому від 14 до 61 мг кофеїну на порцію.

Надмірне вживання чаю вдень чи ввечері може порушити графік сну, що також порушить ваш добовий ритм. Тож чутливим до кофеїну людям чай краще пити вдень.

Зниження рівня заліза

Людям з анемією чи будь-яким іншим типом дефіциту заліза варто відмовитися від чаю. Чорний та зелений сорти обмежують біодоступність заліза до 94%.

Збільшення ризику раку стравоходу

Вживання гарячого чаю було пов'язано з плоскоклітинним раком стравоходу. Вчені зазначили, що вживання великої кількості гарячого чорного чаю було однією з головних причин виникнення раку стравоходу.

Інші дослідження показали подібні результати. Гарячий чай завдає тривалого пошкодження стравоходу.

Закреп

Чай містить теофілін. Це з'єднання входить до складу кави та чаю. Воно іноді використовується для розгладження м'язів дихальних шляхів у хворих на астму.

Відповідно до звіту внутрішнього агентства з дослідження раку, вживання теофіліну з чаю може призвести до шлунково-кишкових розладів.

Джерело: meta.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень