Назви вас здивують: Купуючи каву цих марок, ви спонсоруєте ворога

Прибуток з якої кави й чаю йде в росію

 

Попри війну росії проти України, на полицях українських супермаркетів досі є товари, прибуток від яких йде у рф.

Частина таких товарів «ховається» за українськими етикетками, але кінцеві бенефіціари цих компаній – російські бізнесмени та навіть політики. 

Компанія «Май Україна».

Належить ця фірма росіянам, які купили мальтійське громадянство – Ігорю та Ірині Лісіненко. Варто відзначити, що Ігор Лісіненко – ексдепутат держдуми рф від «Єдиної Росії» і засновник об'єднання депутатів-бізнесменів «Ділова Росія».

Крім чаю «Майский», «Лисма», «Curtis», «Richard», ця компанія також виробляє продукцію «Coffesso». Це мелена кава середнього цінового сегмента і кава в капсулах – для кавомашини.

«Орімі Україна»

В портфоліо цієї фірми входять марки «Jardin» і «Жокей»

Власника «Орімі Україна» пов'язує з російською ідентичною компанією тільки одне прізвище – Касьяненко, але продукція в обох компаніях – абсолютно однакова.

Українська дочірня компанія «Орімі Україна» належить родичці двох російських бізнесменів Сергія Касьяненка та Олександра Євневича – Вероніці Касьяненко. Про останню відомо лише, те, що має реєстрацію в Лондоні. Втім, як і у багатьох бізнесменів з рф.

Згідно з даними YouControl, оборот «Орімі в Україні» становить близько 1,5 млрд гривень на рік. Чистий прибуток від продажу йде власникам компанії

До речі, ця ж компанія виробляє такі популярні чаї як «Greenfield», «Tess», «Принцеса Гіта», «Принцеса Канді», «Принцеса Нурі», «Принцеса Ява».

Заборонити роботу цих компаній в Україні дуже складно. А санкції ввести може тільки РНБО. Тож українцям варто самостійно блокувати таку продукцію.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень