Як і чим прати дитячі речі: корисні поради від наших бабусь

Робочий лайфхак

Дитячі речі – це делікатна частина гардероба, яка потребує особливого догляду. Їх потрібно прати окремо від одягу для дорослих.

Організм дорослої людини виділяє більше поту, шкірного жиру та інших елементів дерми, ніж дитячий, тому педіатри рекомендують прати речі малюків окремо, пишуть Жіночі пльотки.

Як і чим прати одяг для малюків?

Варто завжди читати етикетку, яка є на дитячому одязі і дотримуватися температурного режиму.

Проте пелюшки варто прати при температурі 90 градусів. Решта одягу буде гарно виглядати, якщо прати при температурі 40-60 градусів.

Обов’язково одяг новонароджених дітей треба двічі полоскати.

 

Не можна використовувати кондиціонер і купувати тільки гіпоалергенні порошки.

Відбілювати дитячі речі можна, а іноді і потрібно, але обирайте засоби, в складі яких немає хлору, інакше у дитини може з’явитися сверблячка і висип.

Щодо лайфхаків наших бабусь, то у них не було такого широкого вибору засобів для прання. Речі малюків, на яких були сліди фекалій, прали з господарським милом, а звичайний незабруднений одяг прали просто у звичайній гарячій воді. Також виварювали одяг, таким чином він був чистий і у волокнах тканини не було хімічних речових.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень