Як довго можна зберігати бензин у каністрі?

Це не продукт довготривалого зберігання

Паливна криза спонукає багатьох запасатися бензином. Однак сучасний бензин має певний термін придатності й, на жаль, не може бути продуктом довготривалого зберігання. З часом він втрачає летючі фракції, окислюється, накопичує смолисті речовини, що впливає на експлуатаційні якості.

Конкретно термін зберігання бензину залежить від технології його отримання. Так, найпоширеніші товарні бензини в Україні повинні мати гарантійний термін зберігання не менше ніж 6 місяців (ДСТУ 7687:2015 «Бензини автомобільні Євро»).

Але є спеціальні бензини, призначені «для зберігання на підприємствах державного матеріального резерву, а також для потреб оборони держави, ліквідації надзвичайних ситуацій та на експорт». Згідно ДСТУ 8704:2017 таке пальне має термін придатності 5 років. Втім, у продажу ви навряд чи його зустрінете.

Джерело: Auto24

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень