Група ходових товарів подешевшала в Україні: На що знизилися ціни

Вас здивує, але це факт

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

За підсумками травня, річна інфляція в Україні досягла 18%. Причому лише з початку поточного року ціни зросли на 13,9%. Та на тлі зростання цін в Україні здешевшали деякі ходові товари, повідомив нардеп Ярослав Желєзняк.

На 5,7% подешевшали одяг та взуття. Очевидно, що з початком війни українці стали менше витрачатися на обнови, більше запасаються паливом та іншими товарами із пріоритетного ряду виживання, які до речі, сильно подорожчали.

Протягом року найбільше подорожчало пальне. Ціни зросли на 57,5%. Зросли та транспортні витрати. Вони стали дорожчими на 29,32%.

Дуже сильно додала в ціні продуктова група – 23,6%. Причому цей відсоток ще трохи згладили яйця, які за рік втратили в ціні 28,5% через те, що було заблоковано експорт цього продукту.

  • Ціни на алкоголь та тютюн піднялися на 17,7%;
  • освіта +16,2%
  • ресторани та готелі +15,7%
  • медицина +13,1%
  • побутова техніка та товари для дому +12%.

Менш ніж 10% додали в ціні сфера розваг і культури (+9,4%) та послуги зв'язку (+9%). Ну, а те, чим нас постійно найбільше лякають – послуги ЖКГ, за рік зросли в ціні лише на 3,5%.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень