Як 30 грудня привертали у дім гроші: народні прикмети

30 грудня – день Данила Зимовказівника

Здавна вважали, що всі сни 30 грудня є віщими та здатні дати прогноз на весь майбутній рік. 

Наші предки зазвичай влаштовували 30 грудня різноманітні ворожіння. 

Святий Данило був прозорливим пророком і жінки намагалися хоч трохи отримати його прозорливості, розшифровуючи різноманітні знаки і послання. У Давнину існувало спеціальне ворожіння. Брали три лаврових листки і на кожному писалися імена трьох святих пророків: Мисаїла, Азарія і Ананія.

Потім ці листки клали під подушку. Дівчина мала подумки попросити пророка Даниїла, щоб їй вночі приснився суджений, який в майбутньому стане її чоловіком.

А ще наші предки в цей день влаштовували спеціальні змови на багатство. Наприклад, брали десять червоних яблук. П’ять яблук роздавали жебракам на вулиці, а решту яблук треба було закопати за будинком у снігу. Вірили, що це допоможе привернути великі гроші.

У кишеню 30 грудня варто покласти купюру або монетку. Якщо це зробити, рік буде дуже вдалим у фінансовому плані. При цьому краще покласти в кишеню нову монету або купюру. Старі, потерті та рвані гроші не підійдуть для залучення багатства.

Що не можна робити 30 грудня

Не можна 30 грудня пришивати гудзики. Вважали, що якщо пришити ґудзик у цей день, у новий рік перейдуть усі проблеми зі старого року.

Не можна сьогодні цілувати сплячих дітей, яким не виповнилось трьох років — до хвороби дитини.

Не можна спізнюватися, інакше можна упустити своє щастя. Це стосується як роботи, так і особистого життя.

Не можна говорити про свої хвороби та скаржитися на своє життя та проблеми. Якщо говорити про погане в Данилів день, то проблеми тільки збільшаться.

Не можна будити сплячого. Вірили, якщо 30 грудня людину різко розбудити, то вона може втратити пам'ять або страждатиме від серйозної хвороби.

Народні прикмети на 30 грудня

  • Яка погода на Данила, таким і буде травень
  • Якщо на Данила, 30 грудня, з'явився іній на деревах, то на Святки буде тепла погода
  • Заметіль почалася - прикмета до того, що бджоли будуть гарно роїтися

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень