Ягоди з компоту не треба викидати: готуємо чудовий десерт для всієї родини (РЕЦЕПТ)
Знадобиться всього 5 хв і трохи терпіння – дочекатися, доки ця смакота застигне
За цим рецептом виходить дуже смачний, ніжний, повітряний десерт. Конкретно у цьому випадку беруться вишні, але можна використовувати будь-які ягоди чи навіть фрукти – вийде однаково смачно!
Просто зважайте, що для вишень, наприклад, якщо компот був несолодкий, потрібно додати трохи цукру, бо десерт вийде з кислинкою.
У приготуванні немає жодних складнощів, головне, щоб був блендер. Весь процес приготування займає максимум 5 хв.
Інгредієнти:
- ягоди з компоту (без кісточок) – 2 склянки
- компот або вода – 150 мл
- желатин швидкорозчинний – 15 г
- цукор – до смаку
Приготування:
У компот всипаємо желатин і нагріваємо, помішуючи, на середньому вогні до повного розчинення. Потім знімаємо із вогню. НЕ КИП’ЯТИМО!
Далі викладаємо у сотейник ягоди чи фрукти з компоту і ретельно подрібнюємо їх за допомогою блендера – до однорідності.
Маса повинна посвітлішати і збільшитися в об’ємі.
Переливаємо ягідну масу в контейнер або форму відповідного розміру.
Забираємо тару з десертом у холодильник як мінімум на 4 год, щоб десерт добре застиг
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ