Яблука вивозять фурами. Українці платитимуть за звичний фрукт як за апельсини

Нинішні ціни, ще не межа

Цієї осені в Україні ціни на яблука не перестають дивувати. У пік збору врожаю на ринку за кілограм беруть і по 30 гривень. Аналітики кажуть, що це ще не межа.

Передусім на ціну впливає врожайність, адже обсяг зібраного буде нижчим ніж торік. Це наслідки як природного впливу, так і економічних чинників.

Крім того, цього року у Європі суттєво зменшився врожай яблук. Тож у Європі зараз охоче купують українське яблуко, і покривають власний дефіцит. А ціна на продукт росте і у нас зокрема.

Також впливає на ціну й шалений попит на технічне яблуко, яке використовують для перероблювання. При цьому платять за такі яблука дуже й дуже хорошу ціну, а фури з нашими яблуками продовжують їхати до Європи.

Найбільше яблук для перероблювання купує Австрія. Там ціни на українські фрукти ще вищі, ніж у Польщі. І немає таких жорстких економічних перепон для імпорту з України.

Україна справді експортує промислове яблуко, проте основні обсяги яблука для перероблення йдуть не в Польщу, а в Австрію, де ціни ще вищі. При цьому закупівельні ціни на промислове яблуко на внутрішньому ринку також почали зростати, - каже  економіст інвестиційного департаменту ФАО Андрій Ярмак.

Отже, попит на українські яблука є і за кордоном, і в самій Україні. Експерти припускають, що ціни на яблуко можуть зрівнятися з цінами на цитруси вже на початку зими.

Джерело: east fruit today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень