«Я звільнюся першим», - Герой України, який понад 10 років у війську, мріє про цивільне життя (ФОТО/ВІДЕО)

Каже, що хоче просто пожити, як пересічні громадяни

У Тік-Тоці опублікували відео за участі Кирила Вереса — підполковника ЗСУ і Героя Укркїни. Його запитали про плани після закінчення війни.

Кирило Верес ствердно відповів, що одразу піде з армії:

- Зіграємо у гру «Хто перший звільниться»! Приймаю виклик у перших 10 військових, які напишуть у коментарях. Ви чи я звільнюсь? Я буду швидшим! Я взагалі по життю прудкий.

 

Звільнюся одразу.

 

Я так це бачу на сьогоднішній день, я так це хочу і я про це мрію. Я мрію, щоб закінчилася війна і я одразу – у цивільне життя. Я не знаю, що таке цивільне життя!

 

Я воюю з 25 років, зараз мені – майже 36. Третину життя я воюю, що я можу знати про цивільне життя?

 

Взагалі, розкажіть мені різницю між вівторком і п’ятницею? На війні її не існує. У мене є просто день календаря. День – з вітром і день – без вітру. День – із втратами і день – без втрат.

 

Коли буду на цивільному житті, тоді я скажу, що я хочу робити. Зараз я не знаю, що хочу.

Про Кирила Вереса відомо, що він у ЗСУ з початку АТО. Був контррозвідником. Здійснив затримання, разом з Віктором Ніколюком, російських ГРУшників Єрофєєва і Александрова. Тоді загинув молодший сержант Вадим Пугачов.

Станом на 2016 рік — офіцер 92-ї бригади. Родина Кирила проживала у Києві.

 

У березні 2016-го на дружину Ганну і сина вчинено напад.

У середині березня 2022 року в ході повномасштабного російського вторгнення майор Кирило Верес організовував оборону населеного пункту Мар'їнка на Донеччині. Зупинили просування противника на південно-східні околиці міста, знищили два танки та два БМП. Через атаку переважних сил супротивника та для вирівнювання лінії оборони й мінімізації втрат особового складу вирішили відійти на другу лінію оборони.

Наступного дня під його керівництвом розпочався контрнаступ зведених підрозділів механізованих батальйонів на вимушено залишені позиції. Він завершився успіхом, тимчасово втрачені позиції повернули під контроль Збройних сил України.

Звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» отримав 4 квітня 2022 за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

А 4 грудня 2023 він отримав Хрест бойових заслуг.

Також з 2017 по 2020 рік отримав три Ордени Богдана Хмельницького різних ступенів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень