Вже не так просто: Польща вводить ліміт на навчання в університетах для українців

З чим це пов’язано?

Обмеження стосуватимуться усіх іноземців

Міністерство освіти Польщі розглядає нові обмеження щодо прийому іноземних студентів до університетів. Ці зміни можуть суттєво вплинути на можливості здобуття освіти для українців у Польщі.

Про це пише портал inPoland

Однією з ключових пропозицій є запровадження ліміту на кількість іноземних студентів у вищих навчальних закладах.

Планується, що окремі університети матимуть змогу приймати до 50% іноземних студентів від загальної кількості. Таке обмеження може скоротити можливості для міжнародної освіти та культурного обміну.

Крім того, пропонується обмежити навчання іноземців лише академічними університетами.

Це означає, що професійно-технічні заклади більше не зможуть приймати студентів з-за кордону, крім учасників програм обміну, таких як Erasmus. Дане рішення може негативно позначитися на тих, хто прагне здобути практичну освіту чи технічні навички у Польщі.

Польські ВНЗ підозрюють у сприянні незаконному отриманню віз

Основною причиною для введення цих змін були підозри в тому, що деякі іноземці використовували польські університети для отримання віз на незаконних підставах. Міністерство проводить розслідування щодо можливої ​​участі окремих навчальних закладів у цій схемі. Поки що залишається відкритим питання про те, чи справді деякі університети причетні до таких незаконних дій.

Представники міністерства наголошують, що посилення контролю за видачею студентських віз є необхідним кроком для запобігання можливим зловживанням у майбутньому.

 

Очікується, що нові правила сприятимуть створенню прозорішої системи прийому іноземних студентів, а також підвищенню якості освіти у Польщі.

 

За словами представників уряду, це дозволить зосередитися на залученні справді мотивованих та кваліфікованих студентів з-за кордону.

Проте запропоновані зміни вже викликали стурбованість в академічній спільноті та серед потенційних студентів.

Деякі університети можуть втратити значну частину доходу від навчання іноземців, а багато молодих людей, які прагнуть здобути освіту в Польщі, можуть зіткнутися з обмеженими можливостями.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень