ТОП-вчителі дали поради, коли починати готуватися та як скласти НМТ на 200 балів?

Радять ті освітяни, чиїм учням вдалося здобути максимум

Викладачка української мови та літератури приватної школи «Ранок» у Харкові, Юлія Гарюнова впевнена, що не варто зосереджуватися виключно на теоретичних матеріалах.

У 2021 році пані Юлія потрапила до переліку ТОП-10 вчителів Global Teacher Prize, однак головним досягненням називає високі бали своїх учнів на випускних іспитах з української мови та літератури. На її думку, найкраще інформація запам’ятовується на практиці.

Якщо ми говоримо про ЗНО та НМТ, то це тести не лише на перевірку теоретичних знань, а й на логіку, на вміння швидко аналізувати інформацію.

 

Учень, який ніколи не виконував завдань, наближених до випускних тестів, на іспиті просто розгубиться, навіть якщо він чудово знає весь матеріал, — зазначає пані Юлія.

Під час підготовки викладачка радить своїм учням проходити якомога більше тестів: варіанти НМТ попередніх років, пробні тести або звичайні тестові завдання в підручниках і посібниках. Це допоможе визначити питання, на яких учні найчастіше помиляються, та зосередитися на повторенні цих тем.

Юлія Гарюнова

Найважливіше під час підготовки — працювати над помилками. Чому я тут помилилася, чи було це питання складним, на чому мені треба зосередитися?

 

Кілька пройдених тестів дають змогу зрозуміти, на яких моментах учні найчастіше припускаються помилок, і далі вже пропрацьовувати саме ці питання, не витрачаючи часу на добре засвоєні теми, — каже викладачка.

На думку Юлії Гарюнової, підготуватися до мультипредметного тесту може кожен, якщо займатися регулярно та використовувати різні ресурси для вивчення тем. Це можуть бути корисні блоги в Youtube чи Instagram, освітні сайти в інтернеті, довідники тощо.

Учням рекомендую звернути увагу на такі блоги в Інстаграмі, як znonatali чи zno_lit_era. У них багато цікавих дописів і відео з порадами для підготовками, лайфхаками, розбором помилок.

 

Пробні тести можна проходити на сайті zno.osvita.ua. Також багато завдань і тестів є в посібниках для НМТ з олівцем від Інни Літвінової та Зари Тищенко.

 

Що більше практики, то кращим буде результат», — каже пані Юлія.

Викладач математики Анатолій Шигимага впевнений, що головний секрет успішного складання національного мультипредметного тесту полягає в довготривалій підготовці.

Навіть якщо учні непогано знають цей предмет, я раджу починати підготовку заздалегідь.

 

Однозначно будуть теми, які з роками забулися і потребують уваги.

 

Що більше часу буде до іспитів, то спокійнішою та успішнішою буде підготовка, — ділиться порадою Анатолій Шигимага.

Він каже, що почати готуватися варто щонайменше за кілька місяців до НМТ, найкраще — за рік до іспитів. Якщо процес підготовки відкласти на останній момент, це лише викличе зайві хвилювання в учнів. Щоб уникнути перенавантаження, у випускників має бути достатньо часу для повторення тем.

Раніше на цю тему ми писали:

Гра в рулетку чи сумлінна підготовка: цьогорічні вступники діляться, як готувалися до успішного НМТ

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень