Вже не 37 мільйонів: скільки людей залишилося в Україні після початку війни?

Демографка озвучила цифри

Директор та академік Інституту демографії та соціальних досліджень Елла Лібанова повідомила про те, що відомості про кількість українських біженців різняться. Є два джерела даних: наші прикордонники та західні структури.

- Якщо взяти сальдо від 24 лютого 2022 року по теперішній час, всі, хто виїхав, мінус приїхав, то виходить десь 1,8 мільйона.

 

Якщо слідувати тільки даним ООН, то виходить приблизно 6 мільйонів. Чим це можна пояснити, я не знаю, - зазначила Лібанова.

Дослідниця припустила, що спочатку врахували не всіх українців, особливо коли за день із країни виїжджало по 120 тисяч громадян. Багато хто з них - без закордонних паспортів, за внутрішніми документами, використовуючи «Дію».

Прикордонники нагадали, що система «Аркан» не працювала. Проте кількість людей враховували. Елла Лібанова припустила, через що виникла різниця в даних:

- Різниці у мільйони не повинно бути. Цілком можливо, що якась кількість людей зареєстрована за кордоном, але повернулася і живе тут. Я не виключаю цього. Тому що схожа ситуація була з ОРДЛО.

В інформації ООН вказано, що із загальної кількості 6 мільйонів біженців 1,2 мільйона виїхали до Росії й близько 800-900 тисяч – за межі Євросоюзу, зокрема у Великій Британії, США та Канаді.

За словами експерта, зараз населення України становить 37 мільйона людей у межах 1991 року. Якщо не враховувати окуповані території, то близько 31,5 мільйона.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень