Вже не 15 лютого: коли українці відзначатимуть Стрітення у 2024 році?

Назвали нову дату

Стрітення Господнє традиційно відзначають на 40-й день після Різдва. Раніше православні віряни святкували його 15 лютого.

Але від 1 вересня 2023 року ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар. У зв'язку з цим більшість церковних свят тепер святкуються на 13 днів раніше.

Тож Стрітення у 2024 році припадає на 2 лютого.

 

Історія свята

Стрітення уособлює єднання традицій Нового та Старого Заповітів. У перекладі з грецької назва означає «зустріч».

Цього дня згадують події з Євангелія, згідно з якими Марія та Йосип принесли маленького Ісуса до храму, щоб подякувати Господу за первістка.

У храмі подружжя зустрів праведник Симеон. Він взяв дитину на руки та пізнав впізнав у ній Спасителя. Симеон благословив сім'ю і сказав Марії:

- Ось лежить Цей на падіння і на піднесення багатьох в Ізраїлі та на знак сперечання, – і Тобі Самій душу пройме меч, – щоб відкрилися помисли багатьох сердець.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень