Виробники фальсифікату з Рівненщини постачали дитсадкам масло з 1% тваринних жирів

Це небезпечно для здоров'я

На Житомирщині СБУ викрила механізм постачання фальсифікату вершкового масла у дитсадки та лікарні. До навчальних, лікувальних і санаторних установ Житомирщини поставляли суміші сполук на основі трансжирів невідомого походження під виглядом вершкового масла. Про це повідомляє прес-офіцер УСБУ в Рівненській області на своїй сторінці в ФБ:

Правоохоронці з’ясували, що одна із бізнес-структур стала переможцем відкритих торгів на поставку вершкового масла до садочків і шкіл двох районних центрів області, дитячої клінічної лікарні, будинку-інтернату, протитуберкульозних диспансера і санаторія.

Фірма-посередник, яка постачала масло закладам, закуповувала продукт сумнівної якості у двох виробників на Рівненщині і Київщині.

За висновками експертів, вміст жирів тваринного походження у досліджених зразках псевдомасла, взятих із дванадцяти різних закладів, не перевищував 1%, що може зашкодити здоров’ю людей, особливо дітей.

Зазначимо, що відповідно до вимог ДСТУ масло має бути виготовлено виключно із вершків чи коров’ячого молока.

Наразі відбуваються одночасні санкціоновані обшуки в приміщеннях фігурантів справи у трьох областях України, вилучається фінансово-господарська документація, комп’ютерна техніка і фальсифікована продукція, компоненти для її виготовлення.

Тривають слідчі дії у для всебічного документування викритого механізму, який міг призвести до критичного стану із продовольчим забезпеченням уразливих категорій населення.

Перевіряється також можлива причетність до оборудок посадовців державних установ, які за своїми посадовими обов’язками повинні були контролювати постачання підрядником якісних продуктів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень