«Ви краще тролейбусне управління продайте!». Рівненська влада хоче продати Будинок побуту

Зараз там працює понад 200 підприємців

Бюджетна комісія Рівнеради сьогодні обговорювала проект рішення щодо продажу на аукціоні Будинку побуту, що на центральному продуктовому ринку. Адже у січні 2016-го року Рівнерада уклала договір оренди цього приміщення до травня 2017-го без можливості пролонгації.

Утім, вже зараз засумнівалися у доцільності свого ж рішення, адже це ласий шматок у центрі міста. Член бюджетної комісії Олександр Довжаниця пропонував створити комунальне підприємство і щоб місто саме керувало Будинком побуту:

Скажіть, Будинок побуту для нас сьогодні збитковий чи він дає прибуток місту? Дає! Скажіть, для чого ми його продаєм? Через те, що ми не можемо його утримати та не можумо ним керувати?

 

Чому ми продаємо усе підряд і не хочемо, щоб у міській власності залишалися такі серйозні об'єкти в центрі міста? Знаєте, у нас більш збиткове тролейбусне управління ніж Будинок побуту. То ви краще тоді управління продайте!

Утім, механізм, як створити комунальне підприємство і хто ним має управляти, поки незрозумілий.

На засідання прийшла і представниця, яку делегували підприємці Будинку побуту. Каже, їм все одно, кому платити гроші. Утім, краще, якби ці кошти ішли б на покращення умов у Будинку побуту, а орендар цього не робить, говорить Наталя Кулій:

Я розумію, що для міської ради це лише головний біль. Простіше продати та забутися. Але треба пам'ятати, що більше 200 підприємців там працює і всі вони - платники податків. Всі ми сумлінно платимо оренду, не кажучи вже за утримання. Нам, підприємцям, абсолютно все одно, кому платити за оренду та утримання приміщення. Утриманя приміщення нам обходиться в 5 разів більше, ніж та оренда, яка йде в міську управу. 

До слова, за квадратний метр у будинку побуту суборендарі-підприємці сплачують орендарю в середньому понад 100 грн. Тобто, приблизно, одному підприємцю (залежно від орендованої площі) в місяць доводиться платити близько 10-ти тисяч гривень за утримання приміщення.

Не ймуть люди віри й тому, що у разі продажу приміщення новий власник забажає лишити людей, які працюють там десятки років. Через неузгодженість позицій проект рішення вирішили відкласти до наступного засідання. До слова, в оренді будинок побуту вже 17 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень