Встановити індивідуальне опалення без згоди всіх мешканців дозволили у Рівному

Йдеться про будинок №62-А на вулиці Соломії Крушельницької, який обслуговує ОСББ «Соломія-1»

У будинку мешканці чотирьох квартир - категорично проти встановлення індивідуального опалення. І вмовити їх не вдається. Це притому, що решта мешканців вже потратилися на розробку проекту встановлення індивідуального опалення і переукладення газових труб.

Складність у від'єднанні цього будинку від централізованого теплопостачання ще й в тому, що у ньому на першому поверсі розташована приватна фірма «Дентамед» і до тепломереж приєднаний стояк одного під’їзду будинку на вулиці Київській, 4.

Втім, міська рада вирішила зробити мешканцям будинку виняток. Пояснює міський голова Рівного Володимир Хомко:

Вирішили зробити виключення з огляду на те, що вони потратилися на прокладення газових комунікацій, дати дозвіл відключитись. А ці чотири квартири вони ж мають взяти на себе зобов’язання забезпечити теплом від центральної системи опалення. Таким чином вони поставлять лічильник і будуть забезпечувати чотири квартири саме ОСББ.

 

Компромісне рішення, бо там ще, окрім чотирьох квартир, є ще фірма «Дентамед» на першому поверсі і є ще один стояк квартир з того будинку, який відноситься за адресою до сусідів. Надзвичайно заплутана ситуація. Але дали на все це добро. Це буде складно вирішити, але можливо.

За словами міського голови, на вході тепломереж у будинок стоятиме лічильник тепла.  І всі у будинку користуватимуться теплом індивідуально, а решта – фірма і чотири квартири - централізовано.

Депутат Олександр Довжаниця запропонував також одноразово у вигляді винятку дозволити ОСББ «Соломія-1» взяти участь у Муніципальній програмі сталого розвитку зі встановлення індивідуального опалення без закупівлі котлів. Це означає, що частину коштів дадуть на це з міського бюджету, частину – збере ОСББ з мешканців будинку. Чому зробити виняток? Бо ОСББ вже отримувало кошти в межах Муніципальної програми на переукладення газових труб. Але заступник міського голови Сергій Васильчук повідомив, що такий виняток суперечить умовам програми. Тому міський голова запропонував наступного року внести зміни у програму.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень