Всі просять рецепт, коли куштують: як приготувати консервоване «манго» за копійки
Зі звичайного гарбуза
Гарбуз – чудовий і дуже універсальний овоч.
Багато хто недооцінює його, але з нього можна приготувати безліч страв. Наприклад, чудовий десерт, який можна законсервувати для тривалого зберігання, щоб ласувати узимку.
Що цікаво, страва матиме смак консервованого манго.
Нам знадобиться:
- гарбуз – 3 кг в очищеному вигляді,
- 1 стиглий лимон,
- 3 солодких апельсини,
- лимонна кислота – 10 грамів,
- цукор – 600 грамів.
Покроковий рецепт приготування:
Гарбуз очищаємо від шкірки та насіння, нарізаємо кубиками. Апельсини миємо, ошпарюємо. З двох плодів знімаємо цедру, після чого нарізаємо кубиками м’якоть. Апельсин, що залишився, нарізаємо разом зі шкіркою. Також зі шкіркою нарізаємо і лимон.
Перемішуємо нарізані цитрусові у великій мисці, додаємо лимонну кислоту, цукор, перемішуємо ще раз до розчинення крупинок. Додаємо в миску нарізаний гарбуз. Перемішуємо і залишаємо так на 3 години, накривши миску плівкою та кришкою. Протягом цього часу масу потрібно перемішати ще 2-3 рази.
Банки та кришки миємо, стерилізуємо. Розкладаємо гарбуз у банки, заливаючи соком, що утворився, накриваємо кришками (не закручуючи). Ставимо банки в каструлю з теплою водою, постеливши на дно кухонний рушник. Доводимо воду в каструлі до кипіння при середньому нагріванні, після чого банки проварюємо об’ємом 0,5 літра – 20 хвилин, а літрові – 35 хвилин. Після стерилізації банки одразу ж закручуємо.
Даємо банкам охолонути в перевернутому вигляді, потім прибираємо їх у темне прохолодне місце для зберігання. Пробувати такий десерт можна вже через тиждень.
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ