В історичної пам'ятки XVI cтоліття на Рівненщині почав провалюватися дах

Вона у вкрай аварійному стані

На ремонт Великої синагоги у Дубні просять 5,5 мільйонів гривень. Це вартість проектно-кошторисної документації для проведення першочергових протиаварійних робіт.

Її розробляють на замовлення Дубенського історико-культурного заповідника, втім, грошей в установи немає.

Особливо гостра потреба в ремонті виникла нещодавно, коли в аварійної історичної пам’ятки 16-го століття почав провалюватися дах, тож заповідник почав бити на сполох, розказує провідний бухгалтер Дубенського історико-культурного заповідника Віталій Корнійчук:

Забрати її місто намагається вже не вперше, але оскільки приміщення зараз вкрай аварійне, ми вжили заходів і замовили виготовлення проектно-кошторисної документації для проведення протиаварійних робіт. Нещодавно нам повідомили про вартість кошторису - 5,5 млн гривень. Наша установа не має таких коштів. 

Грошей на синагогу не знайшлося в обласної влади, а також у місцевої єврейської общини, каже Віталій Корнійчук.

Дубенська влада, своєю чергою, вирішила взяти синагогу в комунальну власність. Для цього представник заповідника прийшов на комісію рівненської обласної ради, де у проханні про передачу депутати не відмовили, але попередньо вирішили виїхати на місце, аби оглянути стан пам’ятки архітектури.

Та все ж, де взяти кошти на відбудову історичної пам’ятки - в заповіднику наразі не знають. Додамо, що Велика синагога в Дубні є однією з найбільших будівель такого типу в Східній Європі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень