Вручати повістки вдома – не ефективно: у командуванні ЗСУ пояснили «облави» на призовників

Кажуть: якби чоловіки відповідально ставилися до своїх обов'язків, такого б не було

Як заявив начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, вручати повістки за домашніми адресами військовозобов’язаних не ефективно просто через те, що люди можуть не відчиняти двері:

– Начальники терцентрів обирають місця, де багато людей, – каже Горбач. – Разом з органами поліції можна перевірити документи у кожного чоловіка, встановити особу та вручити повістку. Особливо легко це зробити, коли порушується громадський порядок – наприклад, комендантська година.

 

Але це не означає, що всім цим людям вручають повістки, щоб призвати їх до ЗСУ. У 95% це роблять, щоб громадянин з’явився до територіального центру, і щоб там уточнили його військово-облікові дані. А потім він повертається додому.

За словами Горбача, військово-облікові дані громадян постійно змінюються – у когось народжуються діти, хтось починає хворіти, а хтось здобуває освіту, одружується чи розлучається.

І все це, між іншим, постійно потрібно уточнювати.

– Якби військовозобов’язані самі подавали оновлені дані в територіальні центри, ніхто не ловив би їх на вулицях, – наголошує Горбач.

Військовий погоджується, що в деяких випадках вручення повістки виглядає як покарання – наприклад, коли їх дають тим, хто порушив комендантську годину, і тим більше, коли такого військовозобов’язаного викрили у нічному клубі. Але це не так.

Те саме стосується чоловіків, які ще навесні евакуювалися в західні області. За словами Горбача, за статистикою, таким людям вручили в рази менше повісток, аніж тим, хто зареєстрований у цих регіонах. Однак збоку може здаватися, що все навпаки.

Джерело: Liga.NET

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень