ВПО, які виїхали за кордон, позбавлять виплат від держави

Віцепрем’єрка Ірина Верещук закликала українців не зловживати допомогою

ФОТО ілюстративне

Претендувати на державну допомогу можуть лише ті особи, які дійсно потребують підтримки. Випадки зловживання уже фіксували, коли людина намагалася незаконно отримати допомогу як внутрішньо переміщена особа, каже віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Як приклад наводить випадки, коли люди евакуюються потягом, доїжджають до пункту призначення, отримують допомогу для ВПО і знову повертаються додому.

Ще один приклад – людина зареєструвалася як внутрішньо переміщена особа, але виїхала за кордон. Тобто, перебуваючи за кордоном й отримуючи допомогу там, додатково отримує гроші як внутрішній переселенець, – розповіла Верещук.

Люди за кордоном не можуть претендувати на гроші як ВПО. Те ж саме стосується тих, хто повернувся додому і продовжує отримувати допомогу як внутрішній переселенець.

Відносини між державою і громадянами мають будуватися на довірі. Тому закликаю українців бути свідомими. Чесність – це маркер зрілого суспільства, – зазначила Ірина Верещук.

 

Джерело: Судово-юридична газета

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень