«Впаде велика армія»: на 4000-річних вавилонських табличках розшифрували зловісні пророцтва

Їх знайшли понад 100 років тому

Чотири глиняні таблички, які знайшли в Іраку понад 100 років тому, розкривають прикмети смерті та руйнувань. Відомо, що тексту близько 4000 років, пише Mirror. За словами експертів, текст пророкує падіння цивілізацій і царів, а також рух Місяця і місячні затемнення.

Знайдені таблички, які є частиною колекції Британського музею, демонструють «найстаріші приклади збірників прикмет про місячні затемнення, які коли-небудь були виявлені», що належить авторам Ендрю Джорджу і Дзюнко Танігучі.

Зокрема, там йшлося про таке:

Затемнення затьмарюється від свого центру і одночасно помре цар. Це стосується цивілізації, яка була знайдена на території сучасного Ірану.

 

 

Одне з пророцтв говорило, що «на землю нападе рій сарани», а також «загине худоба» і «впаде велика армія».

Таблички, ймовірно, були написані за часів Вавилонської імперії, яка існувала приблизно від 1890 р. до н.е. до 224 р. н.е. Джордж і Танігучі кажуть, що люди в царстві і в Месопотамії вірили, що «події в небі були закодованими знаками, розміщеними там богами як попередження про майбутні перспективи тих, хто живе на землі».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень