«Вона вже на підході»: ЗСУ готують нову велику операцію

Що каже - головнокомандувач

Збройні сили України готують нову велику операцію, але наразі ще бракує ресурсів для її проведення.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтервʼю, яке 15 грудня оприлюднило видання The Economist.

— З такими ресурсами я не можу проводити нові великі операції, хоча ми зараз працюємо над однією з таких. Вона вже на підході, але ви її ще не бачите, – сказав Залужний.

Він відзначив, що коли йдеться про 50 тисяч снарядів, «люди, які рахують гроші, непритомніють». «Найбільша проблема в тому, що вони (союзники України, які постачають зброю і боєприпаси – ред.) насправді не мають цього», – додав український воєначальник.

За словами Залужного, щоб вийти на межі 23 лютого, «потрібно 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць».

Коли Україна звільнить Крим

Що ж до перспективи звільнення Криму, то головнокомандувач ЗСУ вказав на важливість контролю Мелітополя Запорізької області, від якого українські війська нині перебувають на відстані 84 кілометри.

— Нам цього достатньо, тому що Мелітополь дав би нам повний вогневий контроль над сухопутним коридором, тому що з Мелітополя ми вже можемо обстрілювати Кримський перешийок, тими ж хаймарсами, – наголосив Залужний.

Після звільнення в листопаді Херсону і всього правобережжя Херсонської області лінія фронту стабілізувалася і вже понад місяць не зазнає суттєвих змін. Українські військові намагаються звільнити Сватове і Кремінну на півночі Луганської області, російські сили сконцентрували увагу на захопленні Бахмуту в Донецькій області.

Наразі обидві сторони стратегічних просувань не мають.

Джерело: Радіо Свобода

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень