Волинянин став кращим студентом у Польщі: вдома відмінником не був

Максим Щербюк з Луцька став студентом року в сусідній країні

Максим Щербюк

23-річний українець переміг в конкурсі INTERSTUDENT 2022 (категорія: магістратура).

INTERSTUDENT 2022 — це конкурс на найкращого іноземного студента, який навчається польською або іноземною мовою на програмах бакалаврату, магістратури та докторантури в державних і недержавних університетах Польщі.

Максим народився і виріс в Україні, у місті Луцьк.

В інтерв’ю виданню ВолиньPost, Максим розповів, що закінчив 21 гімназію і фаховий коледж на базі Лесиного вишу у Луцьку:

У школі не був відмінником. І в коледжі теж. Щоправда, був дуже активним. І концерти вів, і вірші декламував. І це знадобилось! Я не боюсь людей, публічних виступів не боюсь. Мені легко знайти спільну мову з будь-ким.

В 17 років Максим вступив до польського університету -  навчався на факультеті права і адміністрації Сілезького університету в Катовіце, спеціальність право. Отримав диплом з відзнакою. На сьогодні працює молодшим юристом (junior associate) в одній з найбільших юридичних компаній у Польщі — Sołtysiński, Kawecki & Szlęzak. Займається корпоративним правом, а також транзакціями M&A, - зазначає спеціалізоване освітнє польське видання Perspektywy.    

Для того, щоб взяти участь у конкурсі, студенти повинні бути активними в місцевому середовищі (культура, спорт, мультикультуралізм, соціум, екологія) і мати хороші результати в науці. 

У виданні Perspektywy Максима називають суперстудентом і випускником

Максим під час навчання представляв студентів у раді факультету, обіймав керівні посади в наукових гуртках та входив до юридичної комісії студентського самоврядування університету. 

Одним із найбільших студентських успіхів Максима стала його дворазова участь у якості представника Сілезького університету у престижному міжнародному конкурсі Willem C. Vis Moot для студентів-юристів. Щороку в ньому беруть участь понад 400 команд з майже 80 країн світу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень