Власників бізнесу штрафуватимуть за відсутність масок у клієнтів і персоналу

До 5100 грн штрафу загрожує неуважним підприємцям

Фото з відкритих джерел

Відзавтра вступають у дію зміни до Закону України  «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Ними передбачається покарання юридичних та фізичних осіб-підприємців за відсутність масок у клієнтів та працівників. 

Покарання передбачене у вигляді штрафу від 3400 до 5100 грн. 

Так, якщо фахівці держпродспоживслужби здійснюють перевірку, наприклад у супермаркеті, і там виявлять, що покупці чи працівники неправильно носять маски або взагалі без них, то керівник супермаркету змушений буде заплатити штраф, – розповів начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Василь Тонконоженко. 

На фото начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Василь Тонконоженко. Фото Суспільного

Про порушників фахівцям управління держпродспоживслужби можуть повідомляти й інші відвідувачі. Для цього потрібно звернутися в управління за адресою:  вул. Малорівненська, 91 або за номером: +38 (0362) 63-36-30. 

Крім того, законодавством тепер передбачено, що протокол складається вже не за порушення правил карантину, що передбачений КУпАП, а за недотриманням вимог Закону України про «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Це дасть можливість пришвидшити процес розгляду протоколів. Оскільки їх розглядатимуть не суди, а орган, який зафіксував порушення та склав відповідний протокол.

До слова, у період з 8 до 10 січня фахівці провели понад 800 перевірок та склали 41 протокол. Працівники управління держпродспоживслужби щодня проводять контроль за дотриманням вимог карантину.  

Йдемо з моніторинговим відвідуванням, яке не передбачає накладення штрафу. Говоримо з власниками бізнесу, пояснюємо, що недотримання вимог карантину передбачає накладення штрафу. 

 

Якщо бачимо, що є якісь порушення, то повертаємося до себе в офіс і відповідно до Закону України «Про нагляд контроль» йдемо з перевіркою, а перевірка вже передбачає накладення штрафів, – пояснив Василь Тонконоженко.

 Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень